måndag 18 juli 2011

Apple Mouth Pessoa

Apple Mouth Pessoa - bett

Tycker jag är så tråkig med upptaderingen så nu tänkte jag skriva om ett pessoa bett.
Detta pessoa bett har Amadeus, fungerar jättebra på honom & han blir så stark och okänslig vid ridningen.

Detta bett ska smaka äpple, men som vissa säger så gör dom inte det. Det gör nog det i början men efter lite användning så blir det bara som någonting som är där,en del hästar tycker att det smaka så gott att dom tuggar sönder det och blir helt okoncenterad på ryttaren p.g.a sitt tuggande.

Innan man köper ett ap.bett så ska man alltid kolla i kanterna, många av dem betten är vassa.



Har kollat lite på internet vad andra tycker om detta bett:

"Det beror ju helt och hållet på vilken typ av munproblem hästen har som avgör vilket bett man ska använda.
Min häst tex har som olat att dra upp tungan så bettet hamnar på lanerna. Han reds innan jag köpte honom för tre år sedan på gummibett/apple mouthbett och det hade legat på lanerna o tryckt så han fick "brännskador" vilket ledde till tanbensinflammation som i sin tur kan leda till röta=inga goda prognoser.
Han går idag varierat på hackamore, metallbett. Men som tandläkaren säger (är där på återkoll varje år) detta är kroniskt. Huden kommer aldrig bli lika hård o motståndskraftig igen pga dessa "sår".

Så tänk efter en gång för mycket innan ni sätter ett sånt bett i munnen..det kan förstöra hästen för livet."


"Jag har ett odelat till min pålle, det funkar finfint. Inga sår i munnen. Och inget knaprande heller, men det kan ju bero på att det är odelat, ett tredelat joxar han mycket mer med och försöker bita sönder det (eller sina tänder). Den enda nackdelen med det raka bettet är att det inte går att beta med det, Lidos ser ut så här varje gång han försöker: :confused: Det GÅR verkligen inte att få gräset förbi bettet..! :D"
 
Ap. pessoa är ett special bett för hästar med allergiproblem, ju längre ner man sätter bettet desso mer effekt blir det. Rostfritt och har 2 ringar till tyglar dock 3 igentligen, vi sätter tygeln i den stora ringen, men i normalt fall så ska man sätta den längst ner eller i båda små-ringarna.
 
Bettet finns att köpa i vanliga affärer som Hööks, där kostar det 229:-
 
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar